Home » Grand Slam » Roland Garros » Schiavone mept laatste Belgische uit Roland Garros

Schiavone mept laatste Belgische uit Roland Garros

Schiavone mept laatste Belgische uit Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alle ogen van de Belgische tennisliefhebbers waren vandaag gericht op Kirsten Flipkens, onze laatste Belgische in actie in het enkelspel in Roland Garros. De winnares van 2010, Francesca Schiavone (WTA-50), bleek jammer genoeg te sterk. Geen landgenote dus in de tweede week in Parijs.

Het begin van de partij was een waar spektakelstuk met een pak dropshots, aces, serve & volleys, passeerslagen en “tweeners”. De set ging naar de Italiaanse met 1-6, maar die score geeft een vertekend beeld. De Italiaanse was vooral op de beslissende momenten de betere.

In de tweede set maakte Schiavone meer fouten, en daar kon Flipkens van profiteren, ze pakte de set met 6-4. De derde set ging aanvankelijk gelijk op, maar bij 2-2 moest onze landgenote zich laten behandelen voor een buikspierblessure. De fysiek sterkte Schiavone liep uit tot 2-5, maar kon het niet afmaken op haar eigen opslag. Na 2h30 ging ze echter nog eens door de opslag van Flipkens, en stonden de 1-6 6-4 3-6 cijfers op het scorebord.

Kirsten Flipkens mag tevreden terugkijken op de eerste helft van het jaar. In Parijs trof ze het niet met de loting, en moest ze in de tweede ronde aan de slag tegen een ervaren “gravelbeest”. Op nu naar het gras- en hardcourtseizoen!

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws