Tennisplaza

ATP lanceert aangepaste kalender voor najaar zonder Chinese toernooien

ATP op Twitter - © Twitter

De ATP heeft de kalender met de toernooien voor het najaar bekendgemaakt. Door de coronacrisis zullen er voor het tweede jaar op rij geen Chinese toernooien georganiseerd worden.

In de kalender voor de ATP-toernooien van het najaar ontbreken voor het tweede opeenvolgende jaar de Chinese toernooien van Shanghai, Chengdu en Zuhai door de aanhoudende pandemie. Het toernooi van Indian Wells dat eerder werd verplaatst naar oktober, is verlengd tot een toernooi van elf dagen.

Een week na Indian Wells is het tijd voor de European Open in Antwerpen van 17 tot 24 oktober. Verder bevat de kalender ook twee nieuwe toernooien met een licentie voor één jaar: Een ATP 250-toernooi in Nur-Sultan in Kazakstan en een ATP 250-toernooi in San Diego in de Verenigde Staten. Hier kan je de volledige kalender voor het najaar terugvinden.

ATP-baas Andrea Gaudenzi is heel ontgoocheld dat er opnieuw geen toernooien in China zijn: “Omwille van de pandemie zijn we flexibel omgesprongen met de kalender dit jaar. Het is heel spijtig dat de toernooien in Azië opnieuw afgelast zijn en wij kijken uit naar hun terugkeer in 2022.”