Home » ATP » Ondanks verschuiving Indian Wells: “European Open gaat ook dit jaar door in oktober”

Ondanks verschuiving Indian Wells: “European Open gaat ook dit jaar door in oktober”

Ondanks verschuiving Indian Wells: “European Open gaat ook dit jaar door in oktober”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Net zoals de voorgaande edities zal de European Open ook dit jaar plaatsvinden in oktober, zo bevestigt toernooidirecteur Dick Norman aan Tennisplaza.

Vorige week werd officieel bekendgemaakt dat het ATP- en WTA-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, Masters 1000) wordt verschoven naar oktober.

Het toernooi in Indian Wells, dat ook wel het vijfde grandslamtoernooi genoemd wordt, kon voor het tweede jaar op rij niet doorgaan in maart omwille van de coronacrisis. In tegenstelling tot vorig jaar zal het Masters 1000-toernooi dit jaar echt wél plaatsvinden, maar dan in oktober.

European Open

Wanneer Indian Wells exact zal plaatsvinden is voorlopig niet geweten maar de bekendmaking van het uitstel kan slecht nieuws betekenen voor de European Open (België, ATP 250) die normaal gespeeld wordt tijdens de derde week van oktober.

“De European Open zal ook dit jaar gewoon doorgaan in oktober”, stelt toernooidirecteur Norman, die wekelijks contact heeft met de ATP, echter gerust. “De exacte data van Indian Wells zijn momenteel nog niet bekend, maar de European Open wordt sowieso gespeeld in de week van 17 oktober.”

Stockholm Open

Geen verschuiving in Antwerpen dus, maar alvast wel in Zweden. De Stockholm Open (Zweden, ATP 250), die normaal gezien tijdens dezelfde week als de European Open plaatsvindt, wordt verschoven naar de tweede week van november.

“De European Open wordt altijd afgewerkt in de Lotto Arena en in november is de concertenkalender van de zaal te druk. Uitstel is dus geen optie”, verduidelijkt de gewezen dubbelspecialist de beslissing om het toernooi niet te verplaatsen naar een latere datum.

Deelnemersveld

Mocht Indian Wells in dezelfde week belanden als de European Open, dan zal dat ongetwijfeld een invloed op het deelnemersveld hebben. Norman maakt zich echter geen zorgen: “Doordat we centraal gelegen zijn in Europa en mede dankzij de Europese swing die na ons toernooi volgt (Basel (Zwitserland, ATP 500), Wenen (Oostenrijk, ATP 500) en Paris-Bercy (Frankrijk, Masters 1000), n.v.d.r.) zullen we nog steeds een mooi deelnemersveld bij elkaar kunnen sprokkelen”, klinkt het.

Sam Milde

Sam Milde

Meer nieuws