Tennisplaza

Auger-Aliassime en Medvedev triomferen in Basel en Wenen

Felix Auger-Aliassime - © Leo Stolck

Félix Auger-Aliassime (ATP-9) en Daniil Medvedev (ATP-4) veroverden de titel op de ATP 500-toernooien van Basel en Wenen. Voor de Canadees was het zijn derde toernooizege op rij.

In het Zwitserse Basel zette de Canadees Auger-Aliassime zijn knappe zegereeks verder. Hij ging in de halve finale voorbij nummer één Carlos Alcaraz.

Auger-Aliassime klopte in de finale de jonge Deen Holger Rune (ATP-25) met 6-3 en 7-5. Het is de derde titel op rij voor de Canadees, na titels in Firenze en in Antwerpen vorige week. Eerder dit jaar won Auger-Aliassime in Rotterdam al het eerste ATP-toernooi uit zijn loopbaan. Hij veroverde in 2022 dus al vier ATP-titels. Ondertussen zit de Canadees ook al aan een reeks van dertien gewonnen partijen op rij.

(lees verder onder de tweets)

In buurland Oostenrijk streden ex-nummer één Medvedev en een andere Canadees Denis Shapovalov (ATP-19) voor de titel van het ATP 500-toernooi in Wenen.

Medvedev greep de titel in een spannende finale met 4-6, 6-3 en 6-2. Het is de vijftiende titel uit zijn carrière. Hij droeg de titel op aan zijn vrouw waarmee hij recent een dochter kreeg.