Home » ATP » Auger-Aliassime wint derde titel van het jaar op European Open

Auger-Aliassime wint derde titel van het jaar op European Open

Auger-Aliassime wint derde titel van het jaar op European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Félix Auger-Aliassime (ATP-10) heeft de European Open (Antwerpen, ATP 250) op zijn naam geschreven. De Canadees klopte Sebastian Korda (ATP-36) in de finale in twee sets.

In het sluitstuk van de zevende editie van de European Open stonden twee 22-jarige tennisbeloftes tegenover elkaar. Tweede reekshoofd en nummer tien Auger-Aliassime streed voor zijn derde ATP-titel van het jaar én van zijn carrière. Begin dit jaar triomfeerde de Canadees in Rotterdam en vorige week won hij nog in Firenze.

De Amerikaan Korda kon zijn eerste ATP-titel van het jaar winnen en mikte op de tweede ATP-toernooizege uit zijn loopbaan, na winst in Parma vorig jaar. Voor de Amerikaan is het zijn tweede finale op rij nadat hij vorige week het onderspit moest delven tegen de Rus Andrey Rublev (ATP-8).

Auger-Aliassime en Korda speelden voor de derde keer tegenover elkaar. In de onderlinge confrontaties stond het 1-1.

(lees verder onder de tweet)

In de eerste set serveerden beide spelers aanvankelijk heel sterk en gaven ze elkaar geen breakkansen. In het zesde game liet Korda echter een paar steken vallen op zijn opslag en ging Auger-Aliassime met een subliem dropshot naar zijn eerste breakpunt. De Canadees pakte meteen de break met een mooi passing shot.

(lees verder onder de tweet)

Het tweede reekshoofd liep uit tot 5-2 en kreeg zelfs een eerste setbal op Korda’s opslag. De Amerikaan werkte het setpunt weg maar één game later klaarde Auger-Aliassime de klus op zijn eigen opslag. Met opnieuw een mooi dropshot greep de Canadees de eerste set met 6-3.

(lees verder onder de tweets)

Na de eerste set kreeg Korda een behandeling aan zijn schouder wat mogelijk wees op een blessureprobleem. De Amerikaan gaf zich evenwel niet gewonnen en knokte zich naar twee breakballen met hulp van een aantal foutjes van zijn tegenstander. Auger-Aliassime werkte de breakpunten echter weg met opnieuw een sterke service en benutte in de volgende game wel een breakbal.

Auger-Aliassime leek met een break voorsprong en een sterke opslag op weg naar de zege. Bij 5-4 kon het tweede reekshoofd serveren voor de match. De Canadees hield het hoofd koel, maakte het gemakkelijk af op zijn opslag en kroonde zich zo met 6-3 en 6-4 tot kampioen in Antwerpen.

(lees verder onder de tweet)

Het is de derde ATP-titel voor Auger-Aliassime. Eerder dit jaar won hij al het ATP 500-toernooi van Rotterdam en het ATP 250-toernooi van Firenze. De Canadees zal één plekje stijgen op de ATP-ranking naar het nummer negen.

De 22-jarige topper was heel blij met zijn titel: “Het is ongelooflijk om twee weken op rij te winnen. Ik ben erg blij met mijn zege hier in Antwerpen tegen Sebi, een fantastische speler met een grote toekomst voor zich. Het was een zware week en ik ben erg blij met de titel”

Sebastian Korda en Felix Auger-Aliassime - © European Open (Belga)
Sebastian Korda en Felix Auger-Aliassime – © European Open (Belga)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws