Tennisplaza

Authom redt vijf matchpunten in Cherbourg en bereikt tweede ronde

Maxime Authom - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Maxime Authom (ATP-196) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het Challengertoernooi van Cherbourg (€ 42 500). Op het hardcourttoernooi knokte hij zich voorbij de Slovaak Jozef Kovalik (ATP-197).

De 27-jarige Authom moest het in de eerste ronde opnemen tegen de vijf jaar jongere Slovaak Kovalik. Het was hun eerste onderlinge ontmoeting. De twee spelers stonden op de ATP-ranking slechts één plaats van elkaar verwijderd en waren dus aan elkaar gewaagd.

De wedstrijd kende een dramatisch begin voor onze landgenoot. Authom verloor de eerste set met zware 6-0-cijfers. De Belg herpakte zich daarna en triomfeerde in de tweede set met 6-4. In de derde set kwam Authom opnieuw in een benauwde situatie terecht. Bij 5-3 kreeg Kovalik drie matchballen maar Authom kon de matchpunten allemaal tegenhouden. In totaal redde Authom zelfs vijf matchpunten tegen Kovalik. Onze landgenoot kwam terug tot 5-5 waarna een tiebreak over de wedstrijd moest beslissen. In die tiebreak was Authom duidelijk de sterkste met 7-1 en kon hij na bijna twee uur juichen met de zege.

In de tweede ronde moet Authom spelen tegen het Duitse derde reekshoofd Andreas Beck (ATP-114) of de Japanner Taro Daniel (ATP-220). In Cherbourg komen nog twee andere landgenoten in actie. Achtste reekshoofd Niels Desein (ATP-156) speelt in de eerste ronde tegen de Italiaan Frederico Gaio (ATP-311), terwijl Steve Darcis als tweede reekshoofd het moet opnemen tegen de Tsjech Jan Mertl (ATP-218).