Home » Geen categorie » Authom redt vijf matchpunten in Cherbourg en bereikt tweede ronde

Authom redt vijf matchpunten in Cherbourg en bereikt tweede ronde

Authom redt vijf matchpunten in Cherbourg en bereikt tweede ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maxime Authom (ATP-196) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het Challengertoernooi van Cherbourg (€ 42 500). Op het hardcourttoernooi knokte hij zich voorbij de Slovaak Jozef Kovalik (ATP-197).

De 27-jarige Authom moest het in de eerste ronde opnemen tegen de vijf jaar jongere Slovaak Kovalik. Het was hun eerste onderlinge ontmoeting. De twee spelers stonden op de ATP-ranking slechts één plaats van elkaar verwijderd en waren dus aan elkaar gewaagd.

De wedstrijd kende een dramatisch begin voor onze landgenoot. Authom verloor de eerste set met zware 6-0-cijfers. De Belg herpakte zich daarna en triomfeerde in de tweede set met 6-4. In de derde set kwam Authom opnieuw in een benauwde situatie terecht. Bij 5-3 kreeg Kovalik drie matchballen maar Authom kon de matchpunten allemaal tegenhouden. In totaal redde Authom zelfs vijf matchpunten tegen Kovalik. Onze landgenoot kwam terug tot 5-5 waarna een tiebreak over de wedstrijd moest beslissen. In die tiebreak was Authom duidelijk de sterkste met 7-1 en kon hij na bijna twee uur juichen met de zege.

In de tweede ronde moet Authom spelen tegen het Duitse derde reekshoofd Andreas Beck (ATP-114) of de Japanner Taro Daniel (ATP-220). In Cherbourg komen nog twee andere landgenoten in actie. Achtste reekshoofd Niels Desein (ATP-156) speelt in de eerste ronde tegen de Italiaan Frederico Gaio (ATP-311), terwijl Steve Darcis als tweede reekshoofd het moet opnemen tegen de Tsjech Jan Mertl (ATP-218).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws