Tennisplaza

Belgen scoren vier op acht in Koksijde

Elyne Boeykens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Op het Belgische ITF-toernooi van Koksijde (Gravel, Outdoor, $ 25 000) hebben vier Belgische tennissters zich geplaatst voor de tweede ronde. Elise Mertens (WTA-198), Elyne Boeykens (WTA-522) en Greet Minnen (Geen Ranking) haalden het op gravel in twee sets, terwijl Marie Benoit (WTA-374) drie sets nodig had.

In de eerste ronde op de Flanders Ladies Trophy in Koksijde betraden acht Belgen het gravelterrein. De 24-jarige Boeykens (foto) overleefde de kwalificaties en ging in haar eerste ronde met 6-0 en 6-3 vlot voorbij kwalificatiespeelster Daiana Negraenu (WTA-546). In de tweede ronde moet ze het opnemen tegen de hoger gerangschikte Franse Fiona Ferro (WTA-303). 17-jarige wildcard Minnen plaatste zich ook gemakkelijk voor de tweede ronde. Ze versloeg de Zweedse Susanne Celik (WTA-299) met twee keer 6-3 en komt in de volgende ronde achtste reekshoofd Myrtille Georges (WTA-276) tegen.

Vijfde reekshoofd Mertens maakte in de eerste ronde haar favorietenstatus waar. Ze versloeg de Nederlandse Quirine Lemoine (WTA-290) met 7-5 en 6-2 en speelt in de tweede ronde tegen een langer gerangschikte Roemeense speelster. De 20-jarige Benoit knokte zich in een driesetter naar de tweede ronde. De Waalse haalde het met 2-6,6-4 en 6-4 van een Poolse kwalificatiespeelster. In de tweede ronde staat ze tegenover de Nederlandse Kelly Versteeg (WTA-599).

Vier andere landgenotes konden zich niet plaatsen voor de tweede ronde in Koksijde. Wildcards Steffi Distelmans (WTA-666) en Lara Salden (Geen Ranking) gingen allebei in twee sets onderuit tegen hoger gerangschikte opponentes. Klaartje Liebens (WTA-350) verloor nipt in een driesetter tegen de Duitse Tamara Korpatsch (WTA-375). Een andere wildcard Sofie Oyen (WTA-450) dwong tweede reekshoofd Richel Hogenkamp (WTA-117) tot een driesetter maar kon uiteindelijk niet stunten.