Home » Geen categorie » Belgen scoren vier op acht in Koksijde

Belgen scoren vier op acht in Koksijde

Belgen scoren vier op acht in Koksijde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Belgische ITF-toernooi van Koksijde (Gravel, Outdoor, $ 25 000) hebben vier Belgische tennissters zich geplaatst voor de tweede ronde. Elise Mertens (WTA-198), Elyne Boeykens (WTA-522) en Greet Minnen (Geen Ranking) haalden het op gravel in twee sets, terwijl Marie Benoit (WTA-374) drie sets nodig had.

In de eerste ronde op de Flanders Ladies Trophy in Koksijde betraden acht Belgen het gravelterrein. De 24-jarige Boeykens (foto) overleefde de kwalificaties en ging in haar eerste ronde met 6-0 en 6-3 vlot voorbij kwalificatiespeelster Daiana Negraenu (WTA-546). In de tweede ronde moet ze het opnemen tegen de hoger gerangschikte Franse Fiona Ferro (WTA-303). 17-jarige wildcard Minnen plaatste zich ook gemakkelijk voor de tweede ronde. Ze versloeg de Zweedse Susanne Celik (WTA-299) met twee keer 6-3 en komt in de volgende ronde achtste reekshoofd Myrtille Georges (WTA-276) tegen.

Vijfde reekshoofd Mertens maakte in de eerste ronde haar favorietenstatus waar. Ze versloeg de Nederlandse Quirine Lemoine (WTA-290) met 7-5 en 6-2 en speelt in de tweede ronde tegen een langer gerangschikte Roemeense speelster. De 20-jarige Benoit knokte zich in een driesetter naar de tweede ronde. De Waalse haalde het met 2-6,6-4 en 6-4 van een Poolse kwalificatiespeelster. In de tweede ronde staat ze tegenover de Nederlandse Kelly Versteeg (WTA-599).

Vier andere landgenotes konden zich niet plaatsen voor de tweede ronde in Koksijde. Wildcards Steffi Distelmans (WTA-666) en Lara Salden (Geen Ranking) gingen allebei in twee sets onderuit tegen hoger gerangschikte opponentes. Klaartje Liebens (WTA-350) verloor nipt in een driesetter tegen de Duitse Tamara Korpatsch (WTA-375). Een andere wildcard Sofie Oyen (WTA-450) dwong tweede reekshoofd Richel Hogenkamp (WTA-117) tot een driesetter maar kon uiteindelijk niet stunten.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws