Tennisplaza

Belgen zijn uitgedubbeld op Ethias Trophy

Steve Darcis & Kimmer Coppejans -

Dit jaar krijgen we geen Belgische winnaar in het dubbeltoernooi van de Ethias Trophy in Bergen (€ 106 500). Zowel Steve Darcis (ATP D-NR) en Kimmer Coppejans (ATP D-441) als Yannick Mertens (ATP D-533) en Maxime Authom (ATP D-326) verloren in de kwartfinale.

Coppejans en Darcis moesten het in de tweede ronde opnemen tegen Sander Arends (ATP D-121) en Wesley Koolhof (ATP D-64). De Nederlanders wonnen de eerste set met 3-6 maar de Belgische tandem vocht zich met 6-3 terug in de wedstrijd. Een matchtiebreak moest over winst beslissen, en daarin kregen Darcis en Coppejans wedstrijdpunten. Ze konden deze niet benutten en moesten uiteindelijk met 10-12 het hoofd buigen.

Yannick Mertens en Maxime Authom –
© Melissa Van de Wiele

Mertens en Authom leken lange tijd zich te hebben op een plaats in de halve finale, ze wonnen de eerste set met 7-6(9) en stonden lange tijd een break voor in de tweede set tegen Dustin Brown (ATP D-117) en Jan-Lennard Struff (ATP D-200). De Duitsers knokten zich echter terug in de wedstrijd en wonnen de tweede set met 4-6. In een spannende matchtiebreak trokken Brown en Struff met 8-10 aan het langste eind.