Tennisplaza

Belgisch duel op komst in Canada, ook Liebens naar tweede ronde

An-Sophie Mestach - © Richard van Loon (www.Tennisfoto.net)

In het Canadese Saguenay (ITF, $ 50 000) hebben zowel An-Sophie Mestach, Klaartje Liebens als Ysaline Bonaventure zich geplaatst voor de tweede ronde. Daarin kijken Mestach en Bonaventure elkaar recht in de ogen.

An-Sophie Mestach (WTA-131) had zich dinsdag al geplaatst voor de tweede ronde. In haar openingspartij had ze er geen enkel probleem mee om de vijftienjarige wildcard Charlotte Robillard-Millette (WTA-858) aan de kant te schuiven. Met simpele 6-1, 6-3-cijfers verzekerde Mestach zich van de volgende ronde.

Daarin neemt ze het dus op tegen landgenote Ysaline Bonaventure (WTA-227). Ook Bonaventure had weinig problemen in haar eerste match. Tegen de Duitse kwalificatiespeelster Kim-Alice Grajdek moest ze amper drie games prijsgeven: 6-1 en 6-2. Officieel ontmoette Bonaventure en Mestach elkaar nog maar twee keer eerder. In 2010 trok Mestach met twee keer 6-2 aan het langste eind, maar twee jaar later pakte Bonaventure revanche met een dubbele 6-3.

Ook Klaartje Liebens (WTA-317) schaarde zich bij haar landgenotes in de tweede ronde. Na een sterke start (6-2) tegen de Poolse Justyna Jegiolka (WTA-308), moest Liebens het spel volledig ondergaan in de tweede set: 0-6. In de derde en beslissende set herpakte de Belgische zich echter en met 6-3 kon ze uiteindelijk toch nog juichen. Wie haar tegenstandster wordt in de tweede ronde is voorlopig nog niet duidelijk.