Home » Geen categorie » Belgisch duel op komst in Canada, ook Liebens naar tweede ronde

Belgisch duel op komst in Canada, ook Liebens naar tweede ronde

Belgisch duel op komst in Canada, ook Liebens naar tweede ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In het Canadese Saguenay (ITF, $ 50 000) hebben zowel An-Sophie Mestach, Klaartje Liebens als Ysaline Bonaventure zich geplaatst voor de tweede ronde. Daarin kijken Mestach en Bonaventure elkaar recht in de ogen.

An-Sophie Mestach (WTA-131) had zich dinsdag al geplaatst voor de tweede ronde. In haar openingspartij had ze er geen enkel probleem mee om de vijftienjarige wildcard Charlotte Robillard-Millette (WTA-858) aan de kant te schuiven. Met simpele 6-1, 6-3-cijfers verzekerde Mestach zich van de volgende ronde.

Daarin neemt ze het dus op tegen landgenote Ysaline Bonaventure (WTA-227). Ook Bonaventure had weinig problemen in haar eerste match. Tegen de Duitse kwalificatiespeelster Kim-Alice Grajdek moest ze amper drie games prijsgeven: 6-1 en 6-2. Officieel ontmoette Bonaventure en Mestach elkaar nog maar twee keer eerder. In 2010 trok Mestach met twee keer 6-2 aan het langste eind, maar twee jaar later pakte Bonaventure revanche met een dubbele 6-3.

Ook Klaartje Liebens (WTA-317) schaarde zich bij haar landgenotes in de tweede ronde. Na een sterke start (6-2) tegen de Poolse Justyna Jegiolka (WTA-308), moest Liebens het spel volledig ondergaan in de tweede set: 0-6. In de derde en beslissende set herpakte de Belgische zich echter en met 6-3 kon ze uiteindelijk toch nog juichen. Wie haar tegenstandster wordt in de tweede ronde is voorlopig nog niet duidelijk.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws