Tennisplaza

Belgische finale in Nieuwpoort

Greet Minnen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Greet Minnen (geen ranking) en Sofie Oyen (WTA-515) hebben zich geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Nieuwpoort ($ 10 000). Ze wonnen beide hun halve finale in twee sets.

De 17-jarige Minnen mocht het in Nieuwpoort in de eerste halve finale opnemen tegen het eerste reekshoofd, de Tsjechische Petra Krejsova (WTA-378). Krejsova had in het toernooi tot nog toe geen enkele set moeten prijsgeven maar moest vandaag in twee sets haar meerdere erkennen in onze talentvolle landgenote: 7-6 (0) en 6-3. Minnen wint zo haar zevende (!) wedstrijd in Nieuwpoort, waarvan 4 in het hoofdtoernooi, en plaatst zich, na Maaseik in 2013, voor de tweede maal voor een ITF-finale.

Met de winst van Minnen stond al vast dat het een volledig Belgische finale zou worden, aangezien in de tweede halve finale Sofie Oyen (WTA-515) en Steffi Distelmans (WTA-699) tegenover elkaar stonden. In een wedstrijd met veel breaks haalde Oyen het uiteindelijk met 6-4 en 6-4. De 23-jarige Limburgse speelt zo voor de tweede week op rij de finale, nadat ze vorige week nog de finale verloor op het ITF-toernooi van Knokke. In het ITF-circuit speelden Minnen en Oyen nog niet eerder tegen elkaar.