Home » Geen categorie » Belgische finale in Nieuwpoort

Belgische finale in Nieuwpoort

Belgische finale in Nieuwpoort

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greet Minnen (geen ranking) en Sofie Oyen (WTA-515) hebben zich geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Nieuwpoort ($ 10 000). Ze wonnen beide hun halve finale in twee sets.

De 17-jarige Minnen mocht het in Nieuwpoort in de eerste halve finale opnemen tegen het eerste reekshoofd, de Tsjechische Petra Krejsova (WTA-378). Krejsova had in het toernooi tot nog toe geen enkele set moeten prijsgeven maar moest vandaag in twee sets haar meerdere erkennen in onze talentvolle landgenote: 7-6 (0) en 6-3. Minnen wint zo haar zevende (!) wedstrijd in Nieuwpoort, waarvan 4 in het hoofdtoernooi, en plaatst zich, na Maaseik in 2013, voor de tweede maal voor een ITF-finale.

Met de winst van Minnen stond al vast dat het een volledig Belgische finale zou worden, aangezien in de tweede halve finale Sofie Oyen (WTA-515) en Steffi Distelmans (WTA-699) tegenover elkaar stonden. In een wedstrijd met veel breaks haalde Oyen het uiteindelijk met 6-4 en 6-4. De 23-jarige Limburgse speelt zo voor de tweede week op rij de finale, nadat ze vorige week nog de finale verloor op het ITF-toernooi van Knokke. In het ITF-circuit speelden Minnen en Oyen nog niet eerder tegen elkaar.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws