Tennisplaza

Bemelmans en Desein naar halve finale in Eckental

Ruben Bemelmans (ATP-191) en Niels Desein (ATP-219) hebben de halve finale bereikt op het Challengertoernooi van Eckental (€35 000). Bemelmans won gemakkelijk in twee sets, terwijl Desein een driesetter nodig had.

Bemelmans moest als eerste zijn kwartfinale afwerken. Hij nam een sterke start tegen de Rus Kostantin Kravchuk (ATP-263) want onze landgenoot won de eerste set met 6-1. In de tweede set kreeg Bemel meer tegenstand maar maakte hij de match af met 7-5. In de halve finale moet hij het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Denis Matsukevich (ATP-482) en de Bosniër Mirza Basic (ATP-355).

Desein speelde tegen het Italiaanse achtste reekshoofd Andrea Arnaboldi (ATP-178). Hij won de eerste set met 7-5 maar moest daarna de tweede set prijsgeven met 6-3. In de beslissende derde set imponeerde de 27-jarige Belg en maakte hij met 6-1 de match af. Desein moet in de halve finale waarschijnlijk spelen tegen het Russische vierde reekshoofd Evgeny Donskoy (ATP-126), die zijn kwartfinale nog moet afwerken tegen de Duitser Tim Puetz (ATP-203). Als Desein en Bemelmans allebei hun halve finale winnend afsluiten, krijgt het toernooi een volledig Belgische finale.