Tennisplaza

Bemelmans stoot door naar kwartfinale in Eckental

Ruben Bemelmans - © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

Titelverdediger Ruben Bemelmans (ATP-109) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Challengertoernooi van Eckental (Duitsland, € 35 000). Samen met Philipp Petzschner (ATP D-55) staat hij ook in de halve finale van het dubbelspel. Voor Niels Desein (ATP-252) is het toernooi afgelopen.

Bemelmans heeft heel wat punten te verdedigen in Eckental en moest het in de tweede ronde opnemen tegen de Roemeen Marius Copil (ATP-181). In de eerste set kon geen van beide spelers een breekpunt afdwingen, onze landgenoot trok het laken naar zich toe in de tiebreak: 7-6(5). Ook in de tweede set kwam Bemelmans nooit in de problemen op zijn eigen opslag, hij ging twee keer door de opslag van de Roemeen en won set twee met 6-3. In de kwartfinale wacht een duel met de Bosniër Aldin Setkic (ATP-285).

Ook in het dubbelspel was Bemelmans (ATP D-191) succesvol, samen met Petzschner. In de kwartfinale waren ze met 6-4 en 6-2 te sterk voor Farrukh Dustov (ATP D-724) en Federico Gaio (ATP D-240). In de halve finale ontmoeten ze Mateusz Kowalczyk (ATP D-102) en Dino Marcan (ATP D-111).

Voor Desein is het toernooi afgelopen, hij stond voor een moeilijke opgave tegen de als vijfde geplaatste Dustin Brown (ATP-111). De Duitser haalde het na 1 uur en 3 minuten met 7-6(5) en 6-2.