Home » Geen categorie » Bemelmans stoot door naar kwartfinale in Eckental

Bemelmans stoot door naar kwartfinale in Eckental

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Titelverdediger Ruben Bemelmans (ATP-109) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Challengertoernooi van Eckental (Duitsland, € 35 000). Samen met Philipp Petzschner (ATP D-55) staat hij ook in de halve finale van het dubbelspel. Voor Niels Desein (ATP-252) is het toernooi afgelopen.

Bemelmans heeft heel wat punten te verdedigen in Eckental en moest het in de tweede ronde opnemen tegen de Roemeen Marius Copil (ATP-181). In de eerste set kon geen van beide spelers een breekpunt afdwingen, onze landgenoot trok het laken naar zich toe in de tiebreak: 7-6(5). Ook in de tweede set kwam Bemelmans nooit in de problemen op zijn eigen opslag, hij ging twee keer door de opslag van de Roemeen en won set twee met 6-3. In de kwartfinale wacht een duel met de Bosniër Aldin Setkic (ATP-285).

Ook in het dubbelspel was Bemelmans (ATP D-191) succesvol, samen met Petzschner. In de kwartfinale waren ze met 6-4 en 6-2 te sterk voor Farrukh Dustov (ATP D-724) en Federico Gaio (ATP D-240). In de halve finale ontmoeten ze Mateusz Kowalczyk (ATP D-102) en Dino Marcan (ATP D-111).

Voor Desein is het toernooi afgelopen, hij stond voor een moeilijke opgave tegen de als vijfde geplaatste Dustin Brown (ATP-111). De Duitser haalde het na 1 uur en 3 minuten met 7-6(5) en 6-2.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER