Tennisplaza

Bonaventure naar halve finale dubbelspel in Katowice

Ysaline BONAVENTURE

Ysaline Bonaventure (WTA D-111) heeft samen met de Nederlandse Demi Schuurs (WTA D-173) de halve finale bereikt op het WTA-toernooi van de Katowice Open (Polen, $ 250 000).

Na winst tegen de vierde reekshoofden in de eerste ronde moest de Belgisch-Nederlandse tandem het in de kwartfinale opnemen tegen Oksana Kalashnikova (WTA D-88) en Katalin Marosi (geen ranking). Bonaventure en Schuurs sleepten de eerste set via de tiebreak in de wacht met 7-6(4). In de tweede set bleef het momentum bij Bonaventure en Schuurs, ze gingen twee keer door de opslag van hun tegenstandsters en haalden de set met 6-3 binnen.

In de strijd om een plaats in de finale moeten Bonaventure en Schuurs het opnemen tegen de winnaars van het duel tussen Alizé Cornet (WTA D-169) en Magda Linette (WTA D-137) versus tweede reekshoofden Klara Koukalova (WTA D-56) en Katerina Siniakova (WTA D-72).

In februari van dit jaar schreef Bonaventure al samen met de Zweedse Rebecca Peterson (WTA D-121) het WTA-toernooi van Rio op haar naam.