Tennisplaza

Bonaventure strandt in tweede ronde dubbel Roland Garros

Ysaline Bonaventure - © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)

Ysaline Bonaventure (WTA D-77) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finale van het dubbelspel op Roland Garros. Samen met haar partner Anna Karolina Schmiedlova (WTA D-324) verloor ze in drie sets in de tweede ronde.

In de eerste ronde zorgden Bonaventure en Schmiedlova voor een stunt door de zesde reekshoofden Raquel Kops-Jones en Abigail Spears (WTA D-15) naar huis te sturen. In hun tweede wedstrijd wachtte een duel met het Spaans-Taiwanese duo Anabel Medina Garrigues (WTA D-40) en Hao-Ching Chan (WTA D-35).

Medina Garrigues en Chan begonnen het best aan de wedstrijd, ze haalden de eerste set met 6-3 binnen. Toch gaf onze 20-jarige landgenote zich niet gewonnen aan de zijde van leeftijdsgenote Schmiedlova, ze boden knap weerwerk in de tweede set en wonnen deze na een felle strijd met 5-7. Toch trok het Spaans-Taiwanese duo uiteindelijk aan het langste eind, met 6-3 in set drie boekten ze hun plaatsje bij de laatste zestien.

[alert type=”info” title=”Roland Garros: tweede ronde”] Ysaline Bonaventure (POL) & Anna Karolina Schmiedlova (SLOW) – Raquel Kops-Jones (USA) en Abigail Spears (USA) 3-6 7-5 3-6[/alert]