Tennisplaza

Cagnina en Gigounon uitgeschakeld in Roemenië

Germain Gigounon

Het Challengertoernooi van Sibiu (Roemenië, € 42 500) zit erop voor onze landgenoten. Zowel Julien Cagnina (ATP-307) als Germain Gigounon (ATP-214) moesten het hoofd buigen in de tweede ronde. Ook in het dubbelspel werd de Belgische tandem uitgeschakeld.

Cagnina moest in de tweede ronde aan de bak tegen Dimitar Kuzmanov (ATP-317). De Bulgaar won de eerste set met 3-6, maar in de tweede set kon onze landgenoot een tiebreak in de wacht slepen. Toch moest hij ook daarin zijn meerdere erkennen in Kuzmanov, die de tiebreak met 1-7 in de wacht sleepte.

Vierde reekshoofd Gigounon ging verrassend onderuit tegen de Spanjaard Pere Riba (ATP-259). De 26-jarige Belg verloor de eerste set met zware 0-6 cijfers, maar wist de wedstrijd wel terug in evenwicht te brengen via de tiebreak van de tweede set: 7-6(0). Toch was het opnieuw de Spanjaard die de bovenhand haalde in set drie. Met 4-6 haalde Riba uiteindelijk de overwinning binnen na meer dan twee uur spelen.

Ook in het dubbelspel zit het toernooi erop voor Cagnina (ATP D-368) en Gigounon (ATP D-372). Ze verloren met 2-6 en 1-6 van de Canadees Steven Diez (ATP D-1090) en de Spanjaard Pere Riba (ATP D-283) in de eerste ronde.