Tennisplaza

Coppejans en Bemelmans naar kwartfinale in New Delhi

Kimmer Coppejans - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Kimmer Coppejans (ATP-183) en Ruben Bemelmans (ATP-144) zijn nog steeds uitstekend op dreef in India. Ze plaatsten zich beide voor de kwartfinale van het ATP-challengertoernooi van New Delhi ($ 100 000).

In de eerste ronde moest Coppejans hard knokken voor de overwinning tegen achtste reekshoofd Alex Bolt (ATP-167), maar in de tweede ronde kende hij minder moeite met zijn tegenstrever. Met 6-3 6-2 haalde hij het makkelijk van de Portugees Frederico Ferreira Silva (ATP-280).

Ook vierde reekshoofd Bemelmans gaat in India door op zijn elan. In de tweede ronde was hij met 7-6(4) en 6-3 te sterk voor de Serviër Pedja Krstin (ATP-252). In de kwartfinale moet Bemelmans aan de bak tegen de Australiër Luke Saville (ATP-161), die als zesde geplaatst is. Coppejans ontmoet de winnaar van het duel tussen Mohamed Safwat (ATP-264) uit Egypte en thuisspeler Saketh Myneni (ATP-258).

Ook in het dubbelspel komen Bemelmans en Coppejans nog op woensdag in actie. ‘Bemel’ dubbelt samen met Ilija Bozoljac (ATP D-254), terwijl Coppejans een team vormt met Luke Saville (ATP D-587) uit Australië. Bij winst treffen ze elkaar in de kwartfinale.