Tennisplaza

Coppejans en De Greef verder in Banja Luka

Kimmer Coppejans - © Caroline Stubbe

Kimmer Coppejans (ATP247) en Arthur De Greef (ATP-233) hebben zich op het Challengertoernooi van Banja Luka (€64 000+H) geplaatst voor de tweede ronde. Ze wonnen beiden hun wedstrijd in twee sets.

Coppejans moest aan de bak tegen de drie jaar oudere Richard Becker (ATP-457) uit Duitsland. Hij kende weinig problemen, en moest geen enkele break toestaan. Zelf ging hij éénmaal door de opslag in de eerste set, om deze met 6-4 in de wacht te slepen. In de tweede set brak hij twee keer, en zo stond na 1 uur en 8 minuten de 6-4 6-2 eindstand op het scorebord.

De Greef moest aan de bak tegen Marko Djokovic (ATP-1079), de jongere broer van Novak die en wildcard kreeg voor het toernooi. In een spannende eerst set haalde De Greef het met 7-6(3) in de tiebreak. In set twee was de veer gebroken bij de Serviër, De Greef won deze makkelijk met 6-1.

In de tweede ronde van het Challengertoernooi in Bosnië moet Coppejans het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Miljan Zekic (ATP-482) en Ante Pavic (ATP-138). De Greef speelt zijn tweede ronde wedstrijd tegen Nikola Mektic (ATP-230) of Victor Troicki (ATP-238).