Tennisplaza

Coppejans met knappe comeback naar tweede kwalificatieronde in Parijs, exit De Greef

Kimmer Coppejans - © Leo Stolck

Kimmer Coppejans (ATP-160) heeft zich in een spannende driesetter geplaatst voor de tweede kwalificatieronde op Roland Garros. Voor Arthur De Greef (ATP-324) zit het kwalificatietoernooi er al op.

Coppejans speelde in de eerste kwalificatieronde in Roland Garros tegen de ervaren Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (ATP-212). De 37-jarige Garcia-Lopez stond in 2014 nog in de achtste finales in Roland Garros maar zakte ondertussen weg op de ranking.

De partij leek een walk-over te worden want Garcia-Lopez snelde in de eerste set naar 6-0. Coppejans toonde echter zijn vechtlust en keerde knap met 7-5 en 6-3 terug. In de tweede set redde onze landgenoot zelfs drie matchpunten. Na 2 uur en 23 minuten mocht Coppejans zijn handen in de lucht steken.

Coppejans speelt in de tweede kwalificatieronde tegen de Slovaak Martin Klizan (ATP-161) die één plekje lager staat op de ATP-ranking. Eerder kon Ruben Bemelmans (ATP-220)  zich ook plaatsen voor de tweede kwalificatieronde op Roland Garros.

De Greef kon zijn eerste kwalificatieronde niet winnend afsluiten. Hij ging met 6-4 en 6-2 onderuit tegen de Spaanse veteraan Tommy Robredo (ATP-223).