Home » Grand Slam » Sterk serverende Bemelmans vlot naar tweede kwalificatieronde

Sterk serverende Bemelmans vlot naar tweede kwalificatieronde

Sterk serverende Bemelmans vlot naar tweede kwalificatieronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-220) heeft zich vlot geplaatst voor de tweede kwalificatieronde op Roland Garros. De Limburger maakte in twee sets komaf met de Slowaak Jozef Kovalik (ATP-124), veertiende reekshoofd op het Parijse gravel.

De voorbereiding van Bemelmans op Roland Garros was thans niet ideaal: hij moest na zijn eerste coronatest 36 uur lang op zijn kamer blijven. “Maar ik voelde op training snel dat het goed zat”, vertelde Bemelmans voor aanvang aan Tennisplaza.

En dat was ook te merken in zijn wedstrijd tegen Kovalik. Bemelmans brak al snel twee keer door de service van zijn Slowaakse tegenstander en haalde de eerste set vlot binnen met 6-2. Ook in de tweede set was er geen vuiltje aan de lucht. Na één uur en tien minuten stonden de droge 6-2 en 6-3 op het scorebord.

Vooral de opslag van Bemelmans draaide goed. Onze landgenoot sloeg acht aces en werkte de enige twee breakpunten zonder problemen weg. Bemelmans liet ook twintig winners optekenen en zette daar maar elf ongedwongen fouten tegenover.

In de tweede kwalificatieronde treft Bemelmans thuisspeler Kyrian Jacquet (ATP-537). De 19-jarige Fransman won in zijn eerste kwalificatieronde verrassend vlot (6-2 6-1) van Maxime Cressy (ATP-157). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide mannen.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws