Home » Grand Slam » Roland Garros » Bemelmans: “36 uur opgesloten op hotelkamer in afwachting resultaat coronatest”

Bemelmans: “36 uur opgesloten op hotelkamer in afwachting resultaat coronatest”

Bemelmans: “36 uur opgesloten op hotelkamer in afwachting resultaat coronatest”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-220) komt vandaag voor het eerst in actie in Parijs. Hij treft in de eerste kwalificatieronde de Slowaak Jozef Kovalik (ATP-124). Zijn voorbereiding liep echter niet van een leien dakje. “Ik mocht na mijn aankomst in Parijs 36 uur mijn kamer niet uit”, vertelt Bemelmans aan Tennisplaza.

Bemelmans vertoeft al een tijdje op Franse bodem. Twee weken geleden ging hij er meteen uit op het Challengertoernooi van Aix-en-Provence. “Ik durfde het niet riskeren om terug naar België te gaan, omdat de stad in rode zone lag”, vertelt Bemelmans. “Ik ben daarom naar de academie van Patrick Mouratoglou geweest om te trainen. Afgelopen donderdag heb ik de trein genomen naar Parijs.”

De aankomst aan de porte d’Auteuil verliep echter niet helemaal zoals gepland. “Zoals iedereen moest ik meteen een coronatest laten afnemen. Na die test moest ik op de kamer blijven tot het resultaat”, aldus Bemelmans. Normaal moest dat resultaat er sneller zijn, maar de Belg moest 36 uur wachten op de uitslag. “Dat is niet ideaal natuurlijk om al die tijd opgesloten te zitten. Maar uiteindelijk heb ik de voorbije twee dagen goed kunnen trainen. Het gevoel zit goed, maar het wordt sowieso een pittig toernooi.”

Minder gezellig

Uiteraard zijn ook in Parijs de coronamaatregelen heel streng. Vijf spelers werden intussen al geweerd uit de kwalificaties vanwege COVID-19. “De sfeer is helemaal anders”, aldus Bemelmans. “Iedereen draagt een mondmasker, je mag het hotel niet buiten… Het eten in het hotel zelf is dan ook nog eens niet schitterend en heel duur. Dus de meeste spelers bestellen via UberEats en eten dan op hun kamer. Dat is minder gezellig en sociaal dan anders, maar we moeten erdoor.”

Wat na Roland Garros?

De rest van het seizoen is voor Bemelmans nog een groot vraagteken. “Ik sta rond de 220ste plaats op de ranglijst en er zijn maar twee Challengers en twee à drie ATP-toernooien per week, dus de ‘cut-offs’ zijn redelijk hoog. Het is afwachten waar ik erin geraak. Eventueel moet ik overwegen om een aantal Futures-toernooien te spelen om puntjes bijeen te sprokkelen. Maar het is alleszins niet evident om nu een goede planning te maken.”

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws