Tennisplaza

Darcis klopt opnieuw top 100-speler in Rennes

©Vincent Van Doornick / IMAGELLAN

Steve Darcis (ATP-253) heeft zich op het Challengertoernooi van Rennes ($85 000) geplaatst voor de halve finale. Hij versloeg het zesde reekshoofd Dustin Brown (ATP-95) in drie sets.

Darcis is uitstekend op dreef in het Franse Rennes. In de tweede ronde versloeg hij al het Israëlische vierde reekshoofd Dudi Sela (ATP-84) en in de kwartfinale moest hij het opnieuw opnemen tegen een top 100-speler: het Duitse zesde reekshoofd Dustin Brown (ATP-95). Het was het eerste duel tussen Darcis en Brown.

De match begon niet goed voor Darcis want Brown won in sneltempo de eerste set met 6-1. In de tweede set keerde onze landgenoot terug in de wedstrijd met 6-4. Darcis schakelde een versnelling hoger in de beslissende derde set en brak daarin maar liefst drie keer door de opslag van zijn tegenstander. Na 1 uur en 21 minuten maakte hij de match af met 6-1 in de derde set. In de halve finale moet de 30-jarige Darcis het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen vijfde reekshoofd Andreas Haider-Maurer (ATP-91) en de Turk Marsel Ilhan (ATP-122). Als Darcis zijn halve finale zou winnen, staat hij voor de tweede week op rij in de finale van een challengertoernooi, na de Ethias Trophy in Bergen vorige week.