Home » Geen categorie » Darcis klopt opnieuw top 100-speler in Rennes

Darcis klopt opnieuw top 100-speler in Rennes

Darcis klopt opnieuw top 100-speler in Rennes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-253) heeft zich op het Challengertoernooi van Rennes ($85 000) geplaatst voor de halve finale. Hij versloeg het zesde reekshoofd Dustin Brown (ATP-95) in drie sets.

Darcis is uitstekend op dreef in het Franse Rennes. In de tweede ronde versloeg hij al het Israëlische vierde reekshoofd Dudi Sela (ATP-84) en in de kwartfinale moest hij het opnieuw opnemen tegen een top 100-speler: het Duitse zesde reekshoofd Dustin Brown (ATP-95). Het was het eerste duel tussen Darcis en Brown.

De match begon niet goed voor Darcis want Brown won in sneltempo de eerste set met 6-1. In de tweede set keerde onze landgenoot terug in de wedstrijd met 6-4. Darcis schakelde een versnelling hoger in de beslissende derde set en brak daarin maar liefst drie keer door de opslag van zijn tegenstander. Na 1 uur en 21 minuten maakte hij de match af met 6-1 in de derde set. In de halve finale moet de 30-jarige Darcis het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen vijfde reekshoofd Andreas Haider-Maurer (ATP-91) en de Turk Marsel Ilhan (ATP-122). Als Darcis zijn halve finale zou winnen, staat hij voor de tweede week op rij in de finale van een challengertoernooi, na de Ethias Trophy in Bergen vorige week.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws