Tennisplaza

De Greef na slijtageslag naar hoofdtabel in Cassablanca

Arthur De Greef - © Robbiesaurus (www.flickr.com)

Arthur De Greef (ATP-241) heeft de hoofdtabel bereikt op het ATP 250-toernooi van Casablanca (€ 494 310) in Marokko. In de laatste kwalificatieronde versloeg hij in drie spannende sets de Italiaan Lorenzo Giustino (ATP-427).

De Greef won gemakkelijk zijn eerste twee matchen in de kwalificaties en ging zo naar de derde en laatste kwalificatieronde. De 23-jarige Belg moest het opnemen tegen zijn leeftijdsgenoot, de Italiaan Giustino. Giustino was in de tweede kwalificatieronde in twee sets te sterk voor Kimmer Coppejans (ATP-143) en verhinderde zo een Belgische duel.

De Greef begon sterk aan zijn match tegen Giustino en pakte de eerste set met 6-3. In de tweede set trok Giustino in een tiebreak het laken naar zich toe. Daarna zag de situatie voor onze landgenoot er benard uit want De Greef kwam op een 4-0-achterstand. De Greef brak terug maar zijn tegenstander kon bij 5-3 voor de match serveren. Giustino maakte de match echter niet af en De Greef keerde opnieuw terug tot 5-5. Onze landgenoot ging door op zijn elan en maakte na een thriller van 2 uur en 51 minuten de match met 7-5 af. Zijn tegenstander op de hoofdtabel is nog niet bekend.