Tennisplaza

De Greef naar tweede ronde in Meerbusch

Arthur De Greef - © Robbiesaurus (www.flickr.com)

Arthur De Greef (ATP-263) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi van Meerbusch (€35 000+H). Hij won in drie sets van de Chileen Christian Garin (ATP-360).

Op het gravel van Meerbusch speelde De Greef tegen de 18-jarige Garin, een kwalificatiespeler. Hij startte als favoriet omdat hij bijna 100 plaatsen hoger staat op de ATP-ranking. De Belg begon echter slecht aan de wedstrijd en verloor de eerste set met 6-2.

De Greef herpakte zich en won de tweede set na een spannende tiebreak. In de derde set nam de 22-jarige Belg een beslissende voorsprong en won hij met 6-3. Na 2 uur en 13 minuten was de marathonmatch afgelopen.

In de tweede ronde neemt De Greef het op tegen de 24-jarige Spanjaard Jordi Samper-Montana (ATP-252). Samper-Montana stootte door naar de tweede ronde dankzij de opgave van de Nederlander Jesse Huta Galung (ATP-192), het zesde reekshoofd. Ook Yannick Mertens (ATP-272) zit nog in het toernooi van Meerbusch. Mertens speelt in de tweede ronde tegen de Fransman Tristan Lamasine (ATP-289).