Home » Geen categorie » De Greef naar tweede ronde in Meerbusch

De Greef naar tweede ronde in Meerbusch

De Greef naar tweede ronde in Meerbusch

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef (ATP-263) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi van Meerbusch (€35 000+H). Hij won in drie sets van de Chileen Christian Garin (ATP-360).

Op het gravel van Meerbusch speelde De Greef tegen de 18-jarige Garin, een kwalificatiespeler. Hij startte als favoriet omdat hij bijna 100 plaatsen hoger staat op de ATP-ranking. De Belg begon echter slecht aan de wedstrijd en verloor de eerste set met 6-2.

De Greef herpakte zich en won de tweede set na een spannende tiebreak. In de derde set nam de 22-jarige Belg een beslissende voorsprong en won hij met 6-3. Na 2 uur en 13 minuten was de marathonmatch afgelopen.

In de tweede ronde neemt De Greef het op tegen de 24-jarige Spanjaard Jordi Samper-Montana (ATP-252). Samper-Montana stootte door naar de tweede ronde dankzij de opgave van de Nederlander Jesse Huta Galung (ATP-192), het zesde reekshoofd. Ook Yannick Mertens (ATP-272) zit nog in het toernooi van Meerbusch. Mertens speelt in de tweede ronde tegen de Fransman Tristan Lamasine (ATP-289).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws