Tennisplaza

De Loore en Geerts naar tweede ronde in Qatar

Joris De Loore © Nick Verhaeghe

Joris De Loore (ATP-487) en Michaël Geerts (ATP-509) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het Futurestoernooi van Qatar ($ 10.000). Laurens Verboven (ATP-1139) haalde het niet van zijn Russische tegenstrever.

Zesde reekshoofd De Loore (foto) moest in de eerste ronde aan de bak tegen de Nederlandse kwalificatiespeler Roy Sarut de Valk (ATP-1103). Na 1 uur en 18 minuten haalde onze landgenoot het met 6-3 en 6-4 van de Nederlander. In de tweede ronde zal De Loore het opnemen tegen de Japanse kwalificatiespeler Keisuke Numajiri (ATP-1488). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide spelers.

Achtste reekshoofd Geerts speelde tegen de Oostenrijkse kwalificatiespeler Peter Goldsteiner (ATP-1009). De eerste set draaide uit op een tiebreak. Daarin was de 20-jarige Geerts de sterkste met 7-2. De tweede set ging met 6-2 naar onze landgenoot. In de volgende ronde ontmoet Geerts de Italiaan Pietro Licciardi (ATP-724). Geerts en Licciardi speelden één maal eerder tegen mekaar. Vorig jaar haalde de Italiaan het in drie sets van onze landgenoot op een ander ITF-toernooi in Qatar.

Voor de 18-jarige Verboven zit het toernooi er op. Verboven kwam uit de kwalificaties en won twee wedstrijden. In de eerste ronde van de hoofdtabel verloor hij met 6-0 en 6-2 van de Rus Markos Kaloveionis (ATP-623).