Home » Geen categorie » De Loore en Geerts naar tweede ronde in Qatar

De Loore en Geerts naar tweede ronde in Qatar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joris De Loore (ATP-487) en Michaël Geerts (ATP-509) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het Futurestoernooi van Qatar ($ 10.000). Laurens Verboven (ATP-1139) haalde het niet van zijn Russische tegenstrever.

Zesde reekshoofd De Loore (foto) moest in de eerste ronde aan de bak tegen de Nederlandse kwalificatiespeler Roy Sarut de Valk (ATP-1103). Na 1 uur en 18 minuten haalde onze landgenoot het met 6-3 en 6-4 van de Nederlander. In de tweede ronde zal De Loore het opnemen tegen de Japanse kwalificatiespeler Keisuke Numajiri (ATP-1488). Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide spelers.

Achtste reekshoofd Geerts speelde tegen de Oostenrijkse kwalificatiespeler Peter Goldsteiner (ATP-1009). De eerste set draaide uit op een tiebreak. Daarin was de 20-jarige Geerts de sterkste met 7-2. De tweede set ging met 6-2 naar onze landgenoot. In de volgende ronde ontmoet Geerts de Italiaan Pietro Licciardi (ATP-724). Geerts en Licciardi speelden één maal eerder tegen mekaar. Vorig jaar haalde de Italiaan het in drie sets van onze landgenoot op een ander ITF-toernooi in Qatar.

Voor de 18-jarige Verboven zit het toernooi er op. Verboven kwam uit de kwalificaties en won twee wedstrijden. In de eerste ronde van de hoofdtabel verloor hij met 6-0 en 6-2 van de Rus Markos Kaloveionis (ATP-623).

koen

koen

MEER NIEUWS