Tennisplaza

Desein en Coppejans verder in Doha

Kimmer Coppejans en Ruben Bemelmans - © Facebook Hope and Spirit

In de eerste ronde van de kwalificaties van het ATP-toernooi van Doha ($ 1 221 320, Qatar) haalde Kimmer Coppejans (ATP-180) het van landgenoot Ruben Bemelmans (ATP-176) in een Belgisch duel. Ook Niels Desein (ATP-204) gaat een ronde verder.

In een spannende eerste set haalde de 20-jarige Coppejans het met 7-6(4) van zijn zes jaar oudere landgenoot. In de tweede set probeerde Bemelmans om de break te forceren, maar Coppejans wist 5 breakpunten te redden. Zelf ging hij wel één keer door de opslag van ‘Bemel’ en won zo met 7-6(4) en 6-4 na 1 uur en 34 minuten.

Bemelmans en Coppejans trainden samen in Doha, en ook op Twitter babbelden ze samen verder na de wedstrijd :
“Ik verloor van Kimmer 7-6 6-4.. Hij speelde zijn beste tennis elke keer ik een breakpoint had 😀 Volgende keer zet ik ze om ;)”, postte Bemelmans. Waarna Coppejans zich op twitter verontschuldigde.

Desein begon sterk aan zijn wedstrijd tegen de Rus Aslan Karatsev (ATP-218) en haalde de eerste set met 6-4 binnen. In set twee moest de tiebreak de beslissing brengen, en die ging met 6-7(1) naar de Rus. Na 2 uur en 14 minuten trok Desein uiteindelijk het laken naar zich toe en dankzij 6-4 setwinst in de beslissende set boekte hij zijn plaats in de tweede kwalificatieronde.

Desein komt nu uit tegen achtste reekshoofd Rajeev Ram (ATP-139) uit de Verenigde Staten. Coppejans moet aan de bak tegen de Duitser Michael Gerrer (ATP-128), zesde reekshoofd in de kwalificaties. Voor beide Belgen is het hun eerste ontmoeting.