Home » Geen categorie » Desein en Coppejans verder in Doha

Desein en Coppejans verder in Doha

Desein en Coppejans verder in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de eerste ronde van de kwalificaties van het ATP-toernooi van Doha ($ 1 221 320, Qatar) haalde Kimmer Coppejans (ATP-180) het van landgenoot Ruben Bemelmans (ATP-176) in een Belgisch duel. Ook Niels Desein (ATP-204) gaat een ronde verder.

In een spannende eerste set haalde de 20-jarige Coppejans het met 7-6(4) van zijn zes jaar oudere landgenoot. In de tweede set probeerde Bemelmans om de break te forceren, maar Coppejans wist 5 breakpunten te redden. Zelf ging hij wel één keer door de opslag van ‘Bemel’ en won zo met 7-6(4) en 6-4 na 1 uur en 34 minuten.

Bemelmans en Coppejans trainden samen in Doha, en ook op Twitter babbelden ze samen verder na de wedstrijd :
“Ik verloor van Kimmer 7-6 6-4.. Hij speelde zijn beste tennis elke keer ik een breakpoint had 😀 Volgende keer zet ik ze om ;)”, postte Bemelmans. Waarna Coppejans zich op twitter verontschuldigde.

Desein begon sterk aan zijn wedstrijd tegen de Rus Aslan Karatsev (ATP-218) en haalde de eerste set met 6-4 binnen. In set twee moest de tiebreak de beslissing brengen, en die ging met 6-7(1) naar de Rus. Na 2 uur en 14 minuten trok Desein uiteindelijk het laken naar zich toe en dankzij 6-4 setwinst in de beslissende set boekte hij zijn plaats in de tweede kwalificatieronde.

Desein komt nu uit tegen achtste reekshoofd Rajeev Ram (ATP-139) uit de Verenigde Staten. Coppejans moet aan de bak tegen de Duitser Michael Gerrer (ATP-128), zesde reekshoofd in de kwalificaties. Voor beide Belgen is het hun eerste ontmoeting.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws