Tennisplaza

Desein en Darcis naar tweede ronde kwalificaties US Open

Niels Desein - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Niels Desein (ATP-231) en Steve Darcis (ATP-365) hebben zich allebei geplaatst voor de tweede ronde in de kwalificaties van de US Open. Desein had drie sets nodig tegen de Fransman Martin Vaisse (ATP-240) en Darcis won in twee sets van de Spanjaard Inigo Cervantes (ATP-298).

Op de kwalificaties van het laatste grandslamtoernooi van het jaar verloor de 27-jarige Desein tegen zijn leeftijdsgenoot Vaisse de eerste set met 6-3. Hij knokte zich terug in de wedstrijd en pakte de tweede set met 7-5. In de beslissende derde set haalde onze landgenoot het met 6-4. In de tweede ronde van de kwalificaties neemt Desein het op tegen reekshoofd 23 in de kwalificaties, de Portugees Gastao Elias (ATP-142).

Darcis is weggezakt naar plaats 365 op de wereldranking maar mocht toch meedoen aan de kwalificaties van de US Open. De 30-jarige Luikenaar maakt immers gebruik van zijn beschermde status van vóór zijn polsblessure. Hij begon zijn match tegen de 24-jarige Cervantes uitstekend en won de eerste set in amper 19 minuten met 6-0. In de tweede set was het veel spannender en haalde Darcis het in een tiebreak met 7-5. In de tweede ronde van de kwalificaties speelt Darcis tegen het Amerikaanse veertiende reekshoofd Michael Russell (ATP-130).

Dinsdagnacht Belgische tijd neemt Ruben Bemelmans het in zijn eerste ronde van de kwalificaties op tegen de Australiër Benjamin Mitchell (ATP-226). Woensdag komen An-Sophie Mestach en Kimmer Coppejans nog in actie in de kwalificaties op de US Open.