Home » Grand Slam » US Open » Desein en Darcis naar tweede ronde kwalificaties US Open

Desein en Darcis naar tweede ronde kwalificaties US Open

Desein en Darcis naar tweede ronde kwalificaties US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein (ATP-231) en Steve Darcis (ATP-365) hebben zich allebei geplaatst voor de tweede ronde in de kwalificaties van de US Open. Desein had drie sets nodig tegen de Fransman Martin Vaisse (ATP-240) en Darcis won in twee sets van de Spanjaard Inigo Cervantes (ATP-298).

Op de kwalificaties van het laatste grandslamtoernooi van het jaar verloor de 27-jarige Desein tegen zijn leeftijdsgenoot Vaisse de eerste set met 6-3. Hij knokte zich terug in de wedstrijd en pakte de tweede set met 7-5. In de beslissende derde set haalde onze landgenoot het met 6-4. In de tweede ronde van de kwalificaties neemt Desein het op tegen reekshoofd 23 in de kwalificaties, de Portugees Gastao Elias (ATP-142).

Darcis is weggezakt naar plaats 365 op de wereldranking maar mocht toch meedoen aan de kwalificaties van de US Open. De 30-jarige Luikenaar maakt immers gebruik van zijn beschermde status van vóór zijn polsblessure. Hij begon zijn match tegen de 24-jarige Cervantes uitstekend en won de eerste set in amper 19 minuten met 6-0. In de tweede set was het veel spannender en haalde Darcis het in een tiebreak met 7-5. In de tweede ronde van de kwalificaties speelt Darcis tegen het Amerikaanse veertiende reekshoofd Michael Russell (ATP-130).

Dinsdagnacht Belgische tijd neemt Ruben Bemelmans het in zijn eerste ronde van de kwalificaties op tegen de Australiër Benjamin Mitchell (ATP-226). Woensdag komen An-Sophie Mestach en Kimmer Coppejans nog in actie in de kwalificaties op de US Open.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws