Tennisplaza

Drie Belgen plaatsen zich voor de hoofdtabel in Damme

Thomas Dehaen © Pascale

Op de laatste dag van het kwalificatietoernooi van het Rising Stars Tennis Tour-toernooi in Damme ($ 10.000) hebben drie van de zes Belgen zich kunnen plaatsen voor de hoofdtabel.

Olaf De Weerdt (ATP-1308) mocht vanmorgen de spits afbijten. Hij nam het op tegen de Nederlander Kevin Griekspoor. De eerste set werd vlot gewonnen door de Nederlander met 6-1. In de tweede en derde set stelde De Weerdt orde op zaken en haalde het vervolgens met 6-4 en 6-2.

De opvallendste prestatie van de dag kwam van onze landgenoot Thomas Dehaen (foto). Hij klopte het eerste reekshoofd van de kwalificaties, de Duitser Demian Raab (ATP-1236), in twee vlotte sets, 6-3 en 6-4.

Ook Thibault Saive haalde het van een reekshoofd. De 18-jarige Belg moest de eerste set nog laten aan de Noor Adrian Forberg Skogeng (ATP-2066), maar in de tweede en derde set kon Saive aan het langste eind trekken en won met 6-3 en 6-2.

Dennis Bogaert kon geen vervolg breien aan zijn twee zeges van zaterdag. Tegen vijfde reekshoofd Louis Chaix (ATP-1850) uit Frankrijk won hij nochtans de eerste set gemakkelijk met 6-1. Maar in de tweede en derde set dicteerde de Fransman het spel en won met 6-3 en 6-2.

Francois Azzola en Arthur Iove konden ook niet stunten tegen reekshoofden. Azzola verloor met 6-3 en 6-4 van Florian Lakat (ATP-1581) uit Frankrijk. Iove haalde het niet van Victor Ouvrard (ATP-1634) uit Frankrijk. Het werd 6-1 en 6-3 in het voordeel van de Fransman.