Home » Rising Stars Tennis Tour » Drie Belgen plaatsen zich voor de hoofdtabel in Damme

Drie Belgen plaatsen zich voor de hoofdtabel in Damme

Drie Belgen plaatsen zich voor de hoofdtabel in Damme

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de laatste dag van het kwalificatietoernooi van het Rising Stars Tennis Tour-toernooi in Damme ($ 10.000) hebben drie van de zes Belgen zich kunnen plaatsen voor de hoofdtabel.

Olaf De Weerdt (ATP-1308) mocht vanmorgen de spits afbijten. Hij nam het op tegen de Nederlander Kevin Griekspoor. De eerste set werd vlot gewonnen door de Nederlander met 6-1. In de tweede en derde set stelde De Weerdt orde op zaken en haalde het vervolgens met 6-4 en 6-2.

De opvallendste prestatie van de dag kwam van onze landgenoot Thomas Dehaen (foto). Hij klopte het eerste reekshoofd van de kwalificaties, de Duitser Demian Raab (ATP-1236), in twee vlotte sets, 6-3 en 6-4.

Ook Thibault Saive haalde het van een reekshoofd. De 18-jarige Belg moest de eerste set nog laten aan de Noor Adrian Forberg Skogeng (ATP-2066), maar in de tweede en derde set kon Saive aan het langste eind trekken en won met 6-3 en 6-2.

Dennis Bogaert kon geen vervolg breien aan zijn twee zeges van zaterdag. Tegen vijfde reekshoofd Louis Chaix (ATP-1850) uit Frankrijk won hij nochtans de eerste set gemakkelijk met 6-1. Maar in de tweede en derde set dicteerde de Fransman het spel en won met 6-3 en 6-2.

Francois Azzola en Arthur Iove konden ook niet stunten tegen reekshoofden. Azzola verloor met 6-3 en 6-4 van Florian Lakat (ATP-1581) uit Frankrijk. Iove haalde het niet van Victor Ouvrard (ATP-1634) uit Frankrijk. Het werd 6-1 en 6-3 in het voordeel van de Fransman.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws