Tennisplaza

Drie op acht voor Belgische meisjes in Westende

Greet Minnen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Op de Westende Ladies Cup ($ 25 000) hebben drie Belgische meisjes zich geplaatst voor de tweede ronde. Ook Sofie Oyen (WTA-445) strijdt woensdag voor haar ticket voor de tweede ronde tegen het topreekshoofd. Elise Mertens (WTA-198) moest forfait geven.

Greet Minnen (geen ranking) en Steffi Distelmans (WTA-679) kregen beiden een wildcard in Westende, en ontmoetten elkaar in de eerste ronde. Minnen haalde het vrij vlot met 6-1 en 6-3 en plaatste zich voor de tweede ronde.

Ook Morgane Michiels (WTA-1007) en Kimberley Zimmermann (WTA-880) stonden tegenover elkaar in een Belgisch duel. Zimmermann overleefde de kwalificaties in Westende, en haalde het met 6-2 en 6-4 van ‘lucky loser’ Michiels, die Mertens verving op de hoofdtabel.

Ook Elyne Boeykens (WTA-528) gaat een ronde verder na 6-1 en 6-3 winst tegen de Russischie Ksenia Lykina (WTA-414). Klaartje Liebens (WTA-352), Vicky Geurinckx (geen ranking) en Marie Benoit (WTA-372) werden uitgeschakeld in de eerste ronde.

Op woensdag komt Oyen nog in actie tegen topreekshoofd Oceane Dodin (WTA-133), bij winst wacht een duel met Minnen in de tweede ronde. Boeykens moet aan de bak tegen Diana Marcinkevice (WTA-359) terwijl Zimmermann de Turkse Basak Eraydin (WTA-483) ontmoet.