Home » Geen categorie » Drie op acht voor Belgische meisjes in Westende

Drie op acht voor Belgische meisjes in Westende

Drie op acht voor Belgische meisjes in Westende

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Westende Ladies Cup ($ 25 000) hebben drie Belgische meisjes zich geplaatst voor de tweede ronde. Ook Sofie Oyen (WTA-445) strijdt woensdag voor haar ticket voor de tweede ronde tegen het topreekshoofd. Elise Mertens (WTA-198) moest forfait geven.

Greet Minnen (geen ranking) en Steffi Distelmans (WTA-679) kregen beiden een wildcard in Westende, en ontmoetten elkaar in de eerste ronde. Minnen haalde het vrij vlot met 6-1 en 6-3 en plaatste zich voor de tweede ronde.

Ook Morgane Michiels (WTA-1007) en Kimberley Zimmermann (WTA-880) stonden tegenover elkaar in een Belgisch duel. Zimmermann overleefde de kwalificaties in Westende, en haalde het met 6-2 en 6-4 van ‘lucky loser’ Michiels, die Mertens verving op de hoofdtabel.

Ook Elyne Boeykens (WTA-528) gaat een ronde verder na 6-1 en 6-3 winst tegen de Russischie Ksenia Lykina (WTA-414). Klaartje Liebens (WTA-352), Vicky Geurinckx (geen ranking) en Marie Benoit (WTA-372) werden uitgeschakeld in de eerste ronde.

Op woensdag komt Oyen nog in actie tegen topreekshoofd Oceane Dodin (WTA-133), bij winst wacht een duel met Minnen in de tweede ronde. Boeykens moet aan de bak tegen Diana Marcinkevice (WTA-359) terwijl Zimmermann de Turkse Basak Eraydin (WTA-483) ontmoet.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws