Tennisplaza

Dubail en Scholsen naar kwartfinale in Israël

Julien DUBAIL

Julien Dubail (ATP-542) en Hélène Scholsen (WTA-652) hebben zich vandaag voor de kwartfinale geplaatst op het ITF-toernooi van Ramat Hasharon ($ 10.000).

Dubail en Scholsen spelen deze week hun tweede toernooi op rij in Israël. De 27-jarige Dubail moest vorige week in de finale zijn meerdere erkennen in de Fransman Tom Jomby (ATP-360). Scholsen bereikte vorige week de halve finales in het dubbelspel.

Dubail nam het vandaag in de tweede ronde op tegen de Nederlander Colin Van Beem (ATP-1022). In de eerste set had Dubail het lastig met de Nederlander en moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin haalde de Belg het met 7-5. In de tweede set ging het vlotter voor Dubail en won hij met 6-2. In de kwartfinale neemt Dubail het op tegen de 18-jarige Ben Patael (ATP-782). Vorige week in Tel Aviv haalde onze landgenoot het in twee sets van de Israëliër.

Zevende reekshoofd Scholsen speelde vandaag tegen de Israëlische Shelly Bereznyak (geen ranking). De 19-jarige Scholsen haalde het met 6-1 en 7-5 van de 15-jarige Bereznyak. In de kwartfinale neemt ze het op tegen tweede reekshoofd, Corinna Dentoni (WTA-456) uit Italië. De Italiaanse stond in 2009 op plaats 132 van de wereld. Het wordt het eerste onderlinge duel tussen beide meisjes.