Tennisplaza

Ervaring verslaat jong geweld van Van Uytvanck en Mestach in Auckland

An-Sophie Mestach - © Walter Saenen (Tennis Vlaanderen)

Alison Van Uytvanck en An-Sophie Mestach hebben zich niet kunnen plaatsen voor de derde en laatste kwalificatieronde van het WTA-toernooi van Auckland. Op de ASB Classic (International; $ 250 000) moesten ze beiden de duimen leggen voor een meer ervaren speelster.

Alison Van Uytvanck (WTA-106) begon nochtans uitstekend aan haar partij. Tegen de Tsjechische Lucie Hradecka (WTA-154), ooit de nummer 41 van de wereld, was ze in de eerste set duidelijk een maatje te groot: 6-2. De 29-jarige Hradecka vond zichzelf echter wat te oud geworden om zich zomaar te laten doen, en met twee breaks in de tweede set vocht ze zich terug in de partij: 3-6. In de derde en beslissende set werd het een dubbeltje op zijn kant. Van Uytvanck en Hradecka speelde een kat-en-muis-spelletje, maar niemand gaf op. Bij 4-5 moest Ali voor de eerste keer opslaan om in de wedstrijd te blijven. Maar nadat het de eerste keer wel lukte, was het bij 5-6 toch prijs voor Hradecka. Met een goed getimede break vermeed ze de tiebreak en plaatste zich zo voor de laatste kwalificatieronde: 5-7.

Ook voor An-Sophie Mestach (WTA-101) begon de wedstrijd aanvankelijk goed. Hoewel ze met de Amerikaanse Anna Tatishvili (WTA-146) een ervaren ex-top 50-speelster trof, was het Mestach die in de eerste set het hoogste woord voerde. Hoewel ze de set aanvankelijk vergat uit te serveren bij 5-4, zette ze de puntjes alsnog op de i in de tiebreak: 7-3. In de tweede set zakte An-So echter volledig weg. Ze vond geen oplossingen meer en moest machteloos toekijken hoe Tatishvili een derde set afdwong: 0-6. In die derde set probeerde Mestach opnieuw aan te klampen, maar haar Amerikaanse tegenstandster was ontketend. Met opnieuw twee breaks was de Belgische een vogel voor de kat. Met 2-6 kon ze haar hoop voor een plaatsje op de hoofdtabel opbergen.

Op die hoofdtabel komen nog wel twee Belgen in actie. Zowel Kirsten Flipkens (WTA-45) als Yanina Wickmayer (WTA-75) kregen een haalbare tegenstander in de eerste ronde en willen in Auckland hun seizoen goed inzetten.