Home » Geen categorie » Ervaring verslaat jong geweld van Van Uytvanck en Mestach in Auckland

Ervaring verslaat jong geweld van Van Uytvanck en Mestach in Auckland

Ervaring verslaat jong geweld van Van Uytvanck en Mestach in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck en An-Sophie Mestach hebben zich niet kunnen plaatsen voor de derde en laatste kwalificatieronde van het WTA-toernooi van Auckland. Op de ASB Classic (International; $ 250 000) moesten ze beiden de duimen leggen voor een meer ervaren speelster.

Alison Van Uytvanck (WTA-106) begon nochtans uitstekend aan haar partij. Tegen de Tsjechische Lucie Hradecka (WTA-154), ooit de nummer 41 van de wereld, was ze in de eerste set duidelijk een maatje te groot: 6-2. De 29-jarige Hradecka vond zichzelf echter wat te oud geworden om zich zomaar te laten doen, en met twee breaks in de tweede set vocht ze zich terug in de partij: 3-6. In de derde en beslissende set werd het een dubbeltje op zijn kant. Van Uytvanck en Hradecka speelde een kat-en-muis-spelletje, maar niemand gaf op. Bij 4-5 moest Ali voor de eerste keer opslaan om in de wedstrijd te blijven. Maar nadat het de eerste keer wel lukte, was het bij 5-6 toch prijs voor Hradecka. Met een goed getimede break vermeed ze de tiebreak en plaatste zich zo voor de laatste kwalificatieronde: 5-7.

Ook voor An-Sophie Mestach (WTA-101) begon de wedstrijd aanvankelijk goed. Hoewel ze met de Amerikaanse Anna Tatishvili (WTA-146) een ervaren ex-top 50-speelster trof, was het Mestach die in de eerste set het hoogste woord voerde. Hoewel ze de set aanvankelijk vergat uit te serveren bij 5-4, zette ze de puntjes alsnog op de i in de tiebreak: 7-3. In de tweede set zakte An-So echter volledig weg. Ze vond geen oplossingen meer en moest machteloos toekijken hoe Tatishvili een derde set afdwong: 0-6. In die derde set probeerde Mestach opnieuw aan te klampen, maar haar Amerikaanse tegenstandster was ontketend. Met opnieuw twee breaks was de Belgische een vogel voor de kat. Met 2-6 kon ze haar hoop voor een plaatsje op de hoofdtabel opbergen.

Op die hoofdtabel komen nog wel twee Belgen in actie. Zowel Kirsten Flipkens (WTA-45) als Yanina Wickmayer (WTA-75) kregen een haalbare tegenstander in de eerste ronde en willen in Auckland hun seizoen goed inzetten.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws