Tennisplaza

Flipkens door na thriller in Katowice, exit Mestach

Kirsten Flipkens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Op het WTA-toernooi van Katowice (Polen, $ 250 000) heeft Kirsten Flipkens (WTA-70) zich geplaatst voor de kwartfinale, na een ware thriller tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA-62). An-Sophie Mestach (WTA-112) moest het hoofd buigen tegen eerste reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-9).

Flipkens en Niculescu moesten in de eerste set beiden twee keer hun service inleveren. Een tiebreak moest de beslissing brengen, en daarin kwam ‘Flipper’ op een 6-3 voorsprong. Ze kon het echter niet afmaken, de Roemeense maakte vijf punten op rij en won de tiebreak met 6-8.

In de tweede set toonde onze landgenote haar mentale weerbaarheid, ze ging drie keer door de opslag van Niculescu, en haalde de set emt 6-1 binnen. In de derde set bouwde Flipkens al snel een 5-2 voorsprong uit, maar de Roemeense wist terug te komen tot 5-4. Na 2 uur en 37 minuten zwoegen haalde zevende reekshoofd Flipkens de derde set met 6-4 binnen. In de kwartfinale moet ze het in een Belgisch duel opnemen tegen Alison Van Uytvanck (WTA-105), die zich eerder al bij de laatste acht schaarde.

Mestach kon zich niet plaatsen bij de laatste acht. Agnieszka Radwanska (WTA-9), die in de eerste ronde Yanina Wickmayer (WTA-92) naar huis stuurde, was een maatje te groot voor onze landgenote. Na 1 uur en 13 minuten won de Poolse met 6-3 en 6-1.

Mestach liet zich vooral opmerken door een ogenschijnlijk makkelijke smash te missen. Bekijken het filmpje hieronder.

https://youtu.be/I6O2NBQ9hEw