Home » Geen categorie » Flipkens door na thriller in Katowice, exit Mestach

Flipkens door na thriller in Katowice, exit Mestach

Flipkens door na thriller in Katowice, exit Mestach

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Katowice (Polen, $ 250 000) heeft Kirsten Flipkens (WTA-70) zich geplaatst voor de kwartfinale, na een ware thriller tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA-62). An-Sophie Mestach (WTA-112) moest het hoofd buigen tegen eerste reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-9).

Flipkens en Niculescu moesten in de eerste set beiden twee keer hun service inleveren. Een tiebreak moest de beslissing brengen, en daarin kwam ‘Flipper’ op een 6-3 voorsprong. Ze kon het echter niet afmaken, de Roemeense maakte vijf punten op rij en won de tiebreak met 6-8.

In de tweede set toonde onze landgenote haar mentale weerbaarheid, ze ging drie keer door de opslag van Niculescu, en haalde de set emt 6-1 binnen. In de derde set bouwde Flipkens al snel een 5-2 voorsprong uit, maar de Roemeense wist terug te komen tot 5-4. Na 2 uur en 37 minuten zwoegen haalde zevende reekshoofd Flipkens de derde set met 6-4 binnen. In de kwartfinale moet ze het in een Belgisch duel opnemen tegen Alison Van Uytvanck (WTA-105), die zich eerder al bij de laatste acht schaarde.

Mestach kon zich niet plaatsen bij de laatste acht. Agnieszka Radwanska (WTA-9), die in de eerste ronde Yanina Wickmayer (WTA-92) naar huis stuurde, was een maatje te groot voor onze landgenote. Na 1 uur en 13 minuten won de Poolse met 6-3 en 6-1.

Mestach liet zich vooral opmerken door een ogenschijnlijk makkelijke smash te missen. Bekijken het filmpje hieronder.

https://youtu.be/I6O2NBQ9hEw

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws