Tennisplaza

Flipkens en Bonaventure naar tweede kwalificatieronde Cincinnati, Minnen uitgeschakeld

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Wisselend succes voor de Belgen in de kwalificaties van het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier). Kirsten Flipkens (WTA-79) en Ysaline Bonaventure (WTA-121) stootten door, Greet Minnen (WTA-106) werd meteen uitgeschakeld.

Flipper had haar handen vol met de jonge Katarina Zavatska (WTA-107) die pas brak na een ware thriller: 5-7, 7-5 en 7-6 (2). In de tweede en laatste ronde wacht de Amerikaanse Katie Volynets, het nummer 350 van de wereld. Zij versloeg in haar eerste ronde wel verrassend Monica Puig (WTA-91).

Ysa zorgde voor een kleine stunt door achtste reekshoofd Nao Hibino (WTA-74) wandelen te sturen: 6-7 (3), 6-3 en 6-3. Haar tweede ronde wordt er eentje tegen thuisspeelster Catherine Bellis (WTA-249).

Over en uit voor Minnen

Voor Minnen zit het toernooi van Cincinnati er al op. Zij haalde het niet tegen vijftiende reekshoofd Viktoria Kuzmova (WTA-84): 5-7 en 2-6.

Elise Mertens (WTA-22) en Alison Van Uytvanck (WTA-58) zijn al zeker van een plaatsje op de hoofdtabel. Kim Clijsters (NG) kreeg een wildcard van de organisatie. Wie hun tegenstandsters zijn, ontdek je hier.