Home » WTA » Flipkens en Bonaventure naar tweede kwalificatieronde Cincinnati, Minnen uitgeschakeld

Flipkens en Bonaventure naar tweede kwalificatieronde Cincinnati, Minnen uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Wisselend succes voor de Belgen in de kwalificaties van het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier). Kirsten Flipkens (WTA-79) en Ysaline Bonaventure (WTA-121) stootten door, Greet Minnen (WTA-106) werd meteen uitgeschakeld.

Flipper had haar handen vol met de jonge Katarina Zavatska (WTA-107) die pas brak na een ware thriller: 5-7, 7-5 en 7-6 (2). In de tweede en laatste ronde wacht de Amerikaanse Katie Volynets, het nummer 350 van de wereld. Zij versloeg in haar eerste ronde wel verrassend Monica Puig (WTA-91).

Ysa zorgde voor een kleine stunt door achtste reekshoofd Nao Hibino (WTA-74) wandelen te sturen: 6-7 (3), 6-3 en 6-3. Haar tweede ronde wordt er eentje tegen thuisspeelster Catherine Bellis (WTA-249).

Over en uit voor Minnen

Voor Minnen zit het toernooi van Cincinnati er al op. Zij haalde het niet tegen vijftiende reekshoofd Viktoria Kuzmova (WTA-84): 5-7 en 2-6.

Elise Mertens (WTA-22) en Alison Van Uytvanck (WTA-58) zijn al zeker van een plaatsje op de hoofdtabel. Kim Clijsters (NG) kreeg een wildcard van de organisatie. Wie hun tegenstandsters zijn, ontdek je hier.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER