Tennisplaza

Flipkens en Wickmayer stoten door in Hobart

Kirsten Flipkens – © Fotoplaza

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer hebben zich allebei geplaatst voor de tweede ronde van het tennistoernooi van Hobart ($ 250 000). Flipkens versloeg Marina Erakovic in twee sets, terwijl Wickmayer profiteerde van de opgave van Laura Robson. Alison Van Uytvanck en An-Sophie Mestach liggen uit het Australische toernooi.

Flipkens (WTA-19) begon als favoriete aan haar wedstrijd tegen de lager geklasseerde Nieuw-Zeelandse Erakovic (WTA-50). De Molse maakte haar favorietenrol waar. Ze won in 1 uur en 14 minuten met 6-4 en 6-1. In de tweede ronde neemt Flipkens het op tegen de winnares van het duel tussen de Chinese Shaui Peng (WTA-39) en de Australische Storm Sanders (WTA-234). Flipkens is het tweede reekshoofd in Hobart en bereikte op dat toernooi vorig jaar nog de halve finale.

Wickmayer (WTA-61) verloor de eerste set tegen de Britse belofte Laura Robson (WTA-46) met 6-4. In de tweede set kwam onze landgenote op een 2-0 voorsprong en toen moest Robson de wedstrijd staken met een polsblessure. Wickmayer speelt in de tweede ronde tegen de Spaanse Garbin Muguruza (WTA-58), die An-Sophie Mestach versloeg.

An-Sophie Mestach (WTA-112) en Alison Van Uytvanck (WTA-142) kwamen allebei vanuit de kwalificaties op de hoofdtabel terecht. Mestach, die opgevist werd als lucky loser, verloor kansloos met 2 keer 6-1 tegen de Spaanse Muguruza. Van Uytvanck moest met 2 keer 6-4 het onderspit delven tegen de Australische Casey Dellacqua (WTA-125).