Home » Geen categorie » Flipkens en Wickmayer stoten door in Hobart

Flipkens en Wickmayer stoten door in Hobart

Flipkens en Wickmayer stoten door in Hobart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer hebben zich allebei geplaatst voor de tweede ronde van het tennistoernooi van Hobart ($ 250 000). Flipkens versloeg Marina Erakovic in twee sets, terwijl Wickmayer profiteerde van de opgave van Laura Robson. Alison Van Uytvanck en An-Sophie Mestach liggen uit het Australische toernooi.

Flipkens (WTA-19) begon als favoriete aan haar wedstrijd tegen de lager geklasseerde Nieuw-Zeelandse Erakovic (WTA-50). De Molse maakte haar favorietenrol waar. Ze won in 1 uur en 14 minuten met 6-4 en 6-1. In de tweede ronde neemt Flipkens het op tegen de winnares van het duel tussen de Chinese Shaui Peng (WTA-39) en de Australische Storm Sanders (WTA-234). Flipkens is het tweede reekshoofd in Hobart en bereikte op dat toernooi vorig jaar nog de halve finale.

Wickmayer (WTA-61) verloor de eerste set tegen de Britse belofte Laura Robson (WTA-46) met 6-4. In de tweede set kwam onze landgenote op een 2-0 voorsprong en toen moest Robson de wedstrijd staken met een polsblessure. Wickmayer speelt in de tweede ronde tegen de Spaanse Garbin Muguruza (WTA-58), die An-Sophie Mestach versloeg.

An-Sophie Mestach (WTA-112) en Alison Van Uytvanck (WTA-142) kwamen allebei vanuit de kwalificaties op de hoofdtabel terecht. Mestach, die opgevist werd als lucky loser, verloor kansloos met 2 keer 6-1 tegen de Spaanse Muguruza. Van Uytvanck moest met 2 keer 6-4 het onderspit delven tegen de Australische Casey Dellacqua (WTA-125).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws