Tennisplaza

Flipkens vlot naar kwartfinale in Taipei, Mertens uitgeschakeld

Kirsten Flipkens - © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)

Kirsten Flipkens (WTA-92) heeft de kwartfinale bereikt op het WTA $ 125 000-toernooi van Taipei (Chinees Taipei). Voor Elise Mertens (WTA-151) was de tweede ronde haar eindstation.

Vijfde reekshoofd Flipkens begon woensdag met een gemakkelijke zege aan het WTA-toernooi van Taipei. In de tweede ronde speelde ze tegen de Chinese Kai-Lin Zhang (WTA-141). In de eerste set moest Flipper eerst zoeken naar het zwakke punt in het spel van Zhang maar uiteindelijk kon ze toch een breakpunt benutten. Ze greep de eerste set met 6-3. In de tweede set nam onze landgenote duidelijk de overhand in het duel. Ze ging maar liefst drie keer door de opslag van Zhang en maakte de match met 6-1 af. Bij de laatste acht moet de 29-jarige speelster het opnemen tegen het tweede reekshoofd, de Kazakse Yaroslava Shvedova (WTA-66). Het wordt het vierde duel tussen Flipkens en Shvedova. De Kazakse leidt in de duels met 2-1.

De 20-jarige Elise Mertens boekte woensdag haar eerste zege op het WTA-circuit maar kon zich niet plaatsten voor de kwartfinale. In haar tweede ronde was ze niet opgewassen tegen de 22-jarige Hongaarse Timea Babos (WTA-84), het vierde reekshoofd in Taipei. Mertens werd onder druk gezet door Babos en moest in de eerste set twee keer haar opslag inleveren. De eerste set ging dan ook met 6-2 naar Babos. In de tweede set herhaalde zich hetzelfde scenario. De twee jaar oudere Babos ging twee keer door de opslag van onze langenote en pakte opnieuw de set met 6-2. De Limburgse had nog niet zoveel gespeeld op WTA-toernooien en moet deze wedstrijd tegen een top 100-speelster vooral zien als een leerrijke ervaring voor de toekomst.

Elise Mertens – © Al Habtoor Tennis Challenge

In het dubbelspel komt Mertens (WTA D-124) later vandaag nog wel in actie. Samen met de Russische Marina Melnikova (WTA D-142) neemt ze het in de tweede ronde op tegen het Thaise duo Nicha Lertpitaksinchai (WTA D-187) en Peangtarn Plipuech (WTA D-161).